Volg het witte konijn – Storytellingdag voor de trainer
24-5-2013

Het konijn had ons lang genoeg in spanning gehouden, nieuwsgierig gemaakt, in beweging gezet en eindelijk, eindelijk op 24 mei was het zover en duikelden we – volkomen vrijwillig – met een kleine 80 mensen het groene konijnenhol in om in de wondere wereld van de Hilvaria Studio’s aan te komen!

Het begon allemaal in de grote zaal met een sfeervolle visual van Rens van Meegen en een verrassend openingsfilmpje van Marc van Seters (Karen en Mieke op zoek naar het konijn).
Daarna volgde een verrassend ochtendprogramma: de wilde natuur van Artemis kwam voorbij, Alice 3.0 haakte aan, we zagen nog meer filmfragmenten en luisterden naar een overdonderend verhaal van Peter Faber (‘try to be an orange!’). We beseften – en masse – dat het avontuur nu echt begonnen was.

Het middagprogramma bood ons 2 x 7 verrassende workshops. Vakdocenten die stuk voor stuk hun hart hebben verpand aan verhalen onthulden geheimen uit de wereld van storytelling en brachten deelnemers op verhaal.
En hoe groot was de verrassing toen het Koenijn tegen het einde van de middag werkelijk zijn acte de présence gaf. Was dit een grap, een act? Wat kon dat Koenijn zingen!
Een betoverend verhaal over De drie Gouden Eieren van Henk Hofman wierp ons terug op de vraag welke gouden eieren wijzelf hadden gevonden die dag. Dat waren er nogal wat.
En helemaal tot slot zong het Koenijn nog: ‘Aan de borrel’ en dat deden we. En hoe!

De reis naar huis in de file dwong ons langdurig tot reflectie, maar deed ons realiseren: dit was een dag die we niet makkelijk vergeten. De indrukken doen zich nog steeds gelden en hoewel de tijd verstrijkt zorgt de herinnering aan 24 mei – ‘Storytelling event, Volg het witte konijn’ voor een warme gloed in ons hart .

Storytellingevent24-05-13koenijnPeter FaberHilvariaheader copyJudith FaasAan de koffieOpeningWorkshop Marcel